Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: 💡 543 lampen in 🏬 8 webshops

Wandlampen

Wandlampen doen het in elk interieur goed, want ze geven extra sfeer in huis. In onze shop vind je lampen voor aan de muur in verschillende soorten en stijlen, waaronder modern, design, klassiek of landelijk. Zo is er voor ieder interieur en smaak een perfecte lamp te vinden.

Sfeerverhogende wandlamp op Bol.com

Vele toepassingen

Wandlampen zijn ideaal voor ruimtes zoals de hal, bad- of slaapkamer, ruimtes waar je snel licht nodig hebt. Heb je licht nodig bij, bijvoorbeeld, het lopen naar je bovenverdieping of het lezen in je bed? Wandlampen zijn daarvoor erg eenvoudig aan en uit te schakelen. Wandlampen zijn niet alleen erg praktisch maar kunnen ook zorgen voor de juiste sfeer in een ruimte. Verder kan je een wandlamp gebruiken om de aandacht te vestigen op een mooi gedecoreerde muur. Het vaak compacte formaat en de diffuse lichtval van wandlampen zorgen voor warm licht.

Schijnrichting

Bij sommige wandlampen wordt er gesproken over schijnrichting. Deze schijnrichting geeft aan of de lichtbron van een wandlamp naar boven of naar beneden gericht is. De schijnrichting van de wandlamp wordt omschreven als uplight (boven) of downlight (beneden). Een wandlamp kan echter ook over twee schijnrichtingen beschikken, in dat geval is de wandlamp voorzien van, bijvoorbeeld, een extra leeslamp.

Verschillende soorten en maten

Wandlampen zijn er natuurlijk in verschillende soorten en maten. Je moet wel de keus hebben om iets te kunnen kiezen wat past bij je interieur en smaak. Zo zijn er wandlampen speciaal voor de badkamer, of speelse wandlampen in de vorm van een voetbal of met een maantje en sterretjes. Daarnaast zijn er wandlampen die te buigen zijn of makkelijk aan te knippen met een trekkoordje. In ons assortiment zijn wandlampen in neutrale kleuren als grijs en wit te vinden. Maar we hebben daarnaast ook wandlampen in het rood, geel of blauw.

Praktische tips

Omdat je vaak snel licht nodig hebt bij wandlampen, is het beter om geen spaarlampen te gebruiken. Bij spaarlampen duurt het meestal een minuut of twee voordat de volledige sterkte van licht is bereikt. Halogeenlampen en led-lampen zijn meer geschikt in deze ruimtes.

lamp-expert.nl
Logo