Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: 💡 543 lampen in 🏬 8 webshops

Alles over Philips Hue

Philips Hue is een draadloos verlichtingssysteem, waarmee je voor ieder moment de juiste sfeer creëert. Je kunt de lampen gemakkelijk van een afstandje bedienen, zodat het licht perfect past bij elke gelegenheid. De mogelijkheden met deze slimme verlichting van Philips worden steeds uitgebreider. Met deze informatiepagina maakt Frank je wegwijs in de wereld van de Philips Hue smart-verlichting. Hieronder lees je alles wat je moet weten over Philips Hue-lampen.

 • Wat is Philips Hue?
 • Het licht dimmen
 • Soorten lampen
 • Lichtrecepten
 • Smart-verlichting

Populaire Philips Hue lampen kopen

Wat is Philips Hue?

Philips Hue is een draadloos verlichtingssysteem met eindeloze mogelijkheden. Dit energiezuinige systeem maakt het mogelijk om het licht in je woning helemaal af te stemmen op jouw voorkeur. Het licht dimmen, verschillende lampen koppelen en het systeem uitbreiden: het kan allemaal.

Klinkt ingewikkeld? Gelukkig is het dat niet! Het fijne van Philips Hue is namelijk dat de verlichting gemakkelijk te installeren en bedienen is. Hoe het precies werkt, lees je op deze pagina.

Draadloze dimmer zonder installatie

Door de helderheid van het licht aan te passen, kun je je verlichting op iedere situatie afstemmen. Dagje thuis werken? Bij helder licht zie je niet alleen goed, maar blijf je ook gemakkelijk geconcentreerd. ’s Avonds een etentje met vrienden? Maak het gezellig met zacht sfeerlicht!

Met Philips Hue kun je je lampen gemakkelijk dimmen. Daarvoor hoef je geen dure wanddimmer met ingewikkelde installatie aan te schaffen: je hebt alleen de draadloze Hue Dimmer Switch nodig.

Hoe werkt de dimmer?

 • Aan-knop: de lamp schakelt automatisch in op de laatst gebruikte stand.
 • Meer licht: druk op deze knop om het licht feller te maken.
 • Minder licht: gebruik deze knop om het licht te dimmen.
 • Uit-knop: alle lampen die op de dimmer zijn aangesloten gaan uit.

Welke soorten Philips Hue-lampen zijn er?

Philips Hue bestaat uit verschillende productlijnen. Zo kun jij je hele huis verlichten met deze slimme lampen. In deze webshop vind je op dit moment twee soorten Hue-lampen: Hue White en White Ambiance. Hieronder zie je een overzicht van de verschillen tussen beide series, zodat je eenvoudig kunt bepalen welke het meest geschikt is voor jouw woning.

Hue WhiteHue White Ambiance
Verlichting in- en uitschakelen via dimmer
Geheugenfunctie
Meer of minder licht via dimmer
Maximaal aantal lampen per groep1010
Lichtkleur instelbaarwit licht
Schakelen tussen lichtrecepten

Kies uit een van de lichtrecepten

Vind je het lastig om zelf de juiste helderheid van het licht te vinden? Philips maakt het je gemakkelijk. Als je een Hue White Ambiance-lichtbron gebruikt, kun je namelijk ook lichtrecepten instellen. Dat is een vooraf ingesteld ‘programma’, dat automatisch naar de ideale helderheid springt. Zo kun je bijvoorbeeld eenvoudig een lichtrecept inschakelen als je een avondje gaat lezen op de bank, of voor een productief dagje thuis werken of studeren.

Hoe stel ik een lichtrecept in?

Een lichtrecept kun je instellen door herhaaldelijk op de aan-knop te drukken. De dimmer schakelt op die manier automatisch door naar de voorgeprogrammeerde lichtrecepten. Hieronder zie je de vier verschillende scènes die je daarmee kunt instellen.

Energize

Even goed wakker worden doe je door de ‘Energize’-stand in te schakelen. Bij dit heldere, koele licht zit je zo weer vol nieuwe energie! Zo kun je productief aan je dag beginnen.

Concentrate

Heb je focus nodig voor een belangrijke taak? Stel dan je Philips Hue in op ‘Concentrate’. Bij dit neutrale licht kun je je goed concentreren tijdens het werken of studeren.

Read

Een avondje lezen op de bank vraagt om een mix tussen helder én sfeervol licht. Met het lichtrecept ‘Read’ geniet je van je boek in een ontspannen sfeer bij de optimale verlichting.

Relax

Is het tijd voor ontspanning? Creëer dan een gezellige sfeer met de ‘Relax’-stand. Als je dit lichtrecept gebruikt, krijgt het licht een warme gloed en is het minder fel. Met deze sfeervolle verlichting kom je pas echt tot rust!

Schakel over op slimme verlichting

Je kunt de lampen van Philips Hue niet alleen bedienen via een afstandbediening, maar je kunt er ook slimme verlichting van maken. Dat betekent dat je de verlichting kunt bedienen via je smartphone of tablet.

Het enige wat je nodig hebt om je Hue-systeem om te zetten naar smart-verlichting is de Hue Bridge. Deze vormt de brug tussen je smartphone (of tablet) en de lamp. Deze worden door middel van de bridge via wifi met elkaar verbonden. Hieronder lees je hoe je dat doet.

Eenvoudige installatie van je Hue Bridge

Het lijkt misschien ingewikkeld, je lampen via een bridge aansluiten op je wifi-netwerk om ze met je smartphone te bedienen. Gelukkig maakt Philips het je gemakkelijk! Het duurt maar een paar minuten om de bridge te installeren, de verlichting aan te sluiten en de lampen te bedienen met de Philips Hue-app. Creëer je eigen draadloze verlichtingssysteem in de volgende vier eenvoudige stappen:

Installeer je Hue-lampenSluit de Hue Bridge aan op je routerDownload de Hue-appBedien je verlichting

Waarom zou ik de Hue Bridge gebruiken?

Zoals je hierboven al kon lezen, kun je Hue-lampen op twee manieren aansturen: met een afstandbediening of met je smartphone via de Hue Bridge. Het gebruik van je smartphone heeft verschillende voordelen ten opzichte van de afstandbediening:

 1. Verbind tot wel 50 Hue-lampen en 10 Hue-accessoires.
 2. Simuleer aanwezigheid bij jou thuis wanneer je er niet bent door lichtschema’s in te stellen.
 3. Activeer automatische in- of uitschakeling van je verlichting op basis van een timer of je GPS-locatie.
 4. Simuleer de zonsopgang om natuurlijk wakker te worden.
 5. Gebruik de routinefunctie en stel meerdere timers in om kamers op verschillende tijdstippen te verlichten.
 6. Koppel je verlichtingssysteem aan andere slimme apparaten.
 7. Bedien je lampen zelfs als je niet thuis bent.

Vrienden van Hue

Zodra je de bridge geïnstalleerd hebt, kan je Hue-systeem samenwerken met andere slimme apparaten en diensten. Als producten deel uitmaken van het ‘Friends of Hue’-programma, dan werken ze eenvoudig voor jou samen in je huis. Zo kun je Philips Hue nu al verbinden met Apple HomeKit, zodat je Siri kunt vragen om het licht te dimmen of een bepaald lichtrecept in te schakelen.

Verder is Hue ook compatibel met Amazon Echo, Google Assistent, IFTTT, Nest, Samsung SmartThings en vele anderen. Kijk op de ‘Friends of Hue’-pagina om te zien wat vrienden van Philips Hue zijn.

Beste smarthomeplatform volgens Tweakers

Bij de Tweakers Awards is Philips Hue in 2017/2018 voor het derde jaar op rij verkozen tot beste smarthomeplatform. De Tweakers Awards werden voor de elfde keer georganiseerd. Het is een publieksprijs voor de beste technologie- en elektronicaproducten, verkozen door de bezoekers van Tweakers.

lamp-expert.nl
Logo